Rotary Nemzetközi Diákcsere Program

Rotary Nemzetközi Diákcsere Program (RYEP)

Rotary-Nemzetkozi-Diakcsere-ProgramA Rotary Nemzetközi Diákcsere Program célja, hogy a világ különböző országaiból érkező fiatalok megismerjék egymást, más országok, földrészek életét, nyelvét és kultúráját.

A kiválasztott és gondosan felkészített 15-17 éves, középiskolai tanulmányaikat még be nem fejezett fiatalok utazhatnak a Rotary Nemzetközi Diákcsere Programban résztvevő országokba egy tanévre (Long Term Exchange Program – LTP), illetve kisebb számban 1-2-3 hónapra (Short Term Exchange Program – STEP).

Fontos ifjúsági program még az európai, illetve néhány azon kívüli rotary club nyári kéthetes tábora (Camp), amelyre kölcsönösségi alapon hívjuk, és küldjük egymás diákjait.

A világ legnagyobb, kormányokhoz nem kötődő civil szervezete, a mindenütt közmegbecsülésnek örvendő Rotary International felügyeli a programot és segít az esetleges problémák megoldásában.

Hogyan jelentkezhetsz?
  • Regisztráld magad a ryep.hu oldalon (saját érdekedben valós adatokat adj meg!)
  • A regisztrációval jogot kapsz, hogy kitöltsd az előjelentkezési lapot.
  • Az előjelentkezésed megkapja a választott Rotary Club diákcsere felelőse, aki felveszi veled a kapcsolatot.
  • A klub meghív téged egy klubülésre. Ott tudsz bemutatkozni a klub felé.
  • Amennyiben a klub alkalmasnak talál arra, hogy segítse külföldi tanulmányaidat, jogot kapsz arra, hogy kitöltsd a jelentkezési lapot.