Pénzes Ilona kormányzó asszony a klubban

posted in: Előadások, Események | 0
Pénzes Ilona kormányzóasszony 2016-2017
Pénzes Ilona kormányzó asszony 2016-2017

Előadó: Pénzes Ilona kormányzó asszony 2016-2017

Időpont: 2017. 02. 07. 19.00

“Pénzes Ilona kormányzó asszony köszöntötte klubunkat és röviden bemutatkozott, majd ismertette velünk programjának fontosabb pontjait. Mivel már 10 éves a district, számos újítást, reformot terveztek megvalósítani ebben a Rotary évben.

  • Ennek egyik fontos része volt a tagság nyilvántartásának megújítása és elektronikus útra terelése. Egyúttal megkér minden tagot, hogy nézze meg saját profilját a rotarytagok.hu oldalon, frissítse azokat és töltsön fel fényképet, ha még eddig nem tette meg.
  • Életre hívták a rotary.hu eseménynaptárát, ahol a district valamennyi programja online megtalálható.
  • Rotary képzés indult (idén februárban már másodjára), hogy az új Rotary tagoknak megfelelő ismeretet adhassanak a tapasztalt tagok és vezetők a Rotary világáról.
  • Az új tagok felvétele mellett fontosnak tartja, hogy új klubok is alakuljanak; idén várhatóan 5 új klubbal gyarapszik districtünk.
  • Az ifjúság támogatása kiemelt céljai között szerepel, ezért elindított egy mentori programot, aminek keretében tapasztalt Rotarysták segítenek eligazodni a Rotary világában 1-1 olyan fiatalnak, akik később valamely RC tagjai lehetnek. Emellett szeretné, ha alakulnának új Rotaract és Interact klubok is idén.
  • A nők szerepét is fontosnak tartja a Rotaryban, szeretné, ha nőne a hölgyek száma és aránya a district klubjaiban. Ennek a programnak a részeként szerveztek meg idén egy konferenciát Nők a Rotaryban címmel, ahol elsősorban a férfi tagoknak mutatták meg külföldi sikeres női Rotarysták meghívásával, hogy milyen eredményeket értek el a hölgyek a világ más országaiban a Rotary történetében.
  • Kormányzó asszony elmondta, hogy 2017. március 11-én Szentesen, már a következő kormányzóval együtt nőnapi programot szerveznek, ahova szeretettel várnak minden férfi és női klubtagot az ország minden tájáról.
  • Egyúttal meghívta klubtagjainkat az idei District Konferenciára, melyet 2017. május 26. és 28. között tartanak Nyíregyházán.

A beszámolót követően kötetlen beszélgetéssel folytattuk az estét.

Tari Annamária és Kercsmár András on-line vettek részt a klubülésen, Skype-on követték az eseményeket. Klubunk történetében ez volt az első on-line közvetítés.”

Részlet a 2017.02.07.-i jegyzőkönyvből)

 

A képekre kattintva kinyílik a nagyméretű, lapozható képgaléria!