Inner Wheel Club Budapest 20 éves Charter

posted in: Itt jártunk | 0

Inner Wheel Club Budapest 20 éves Charter a Gundelben

      Az Inner Wheel Club Budapest 20 éves Charter ünnepségét a Rotary feleségek 2018. május 12-én tartották a patinás Gundel étterem Erzsébet királyné báltermében.

Ádám Kati, az IWC Budapest elnökének a bevezetője után Gabriele Schrümpf, Board Director IW International köszöntötte az egybegyűlteket. Az elmúlt 20 év áldozatos jószolgálati tevékenységéről, sokszínű programjairól Ottrubay Ágnes, az IWC Budapest alapító elnöke számolt be a klubtársak bevonásával. Charlotte de Vos, az Inner Wheel 2015-16 évi világelnökének köszöntője után az alapító rotary klubok, az RC Budapest és az RC Budapest-Sasad nevében Kovács Imre, Kercsmár András és Serényi Iván idézték fel az alakulás körülményeit. A továbbiakban a jelenlévő IWC és RC képviselők köszöntőit hallhattuk, közöttük a Rotary Magyarország 2018-19 kormányzóját, Gondár Györgyöt. Szappanos Gabriella ismertette a vakvezető kutya programot. Ennek keretében vak és gyengénlátó gyerekek számára képeznek ki hosszú betanítási folyamat során, erre alkalmas kutyákat.

A színvonalas szórakoztatásról Bősze Ádám, a kiváló műsorvezető, Onczay Zoltán és Onczay Csaba gordonkaművészek, a kivételes tehetségű Schnöller Szabina operaénekesnő és Balogh Zsófi jazzénekesnő gondoskodott. A fiatalok néptánc bemutatója jelentősen hozzájárult a bátrabbak össztáncához.

(A videókat érdemes HD-ben és teljes képernyővel megtekinteni!)

     

A 20 éves évfordulóra készült IWC torta ünnepélyes felvágása és kóstolása után izgalmas tombola-sorsolásra került sor, amelynek teljes bevételét a vakvezető kutya programra fordítják.

Másnap a Magyar Nemzeti Galériában a pezsgős indítás után, a 19. századi mesterek műveinek kiállításán tematikus vezetésre került sor. A bemutatott festmények a történelmi eseményeinktől, a naturalisztikus természetábrázoláson keresztül a szecessziós képek álomvilágáig húzódtak.

A rendezvény támogatói: ANTIK & MODERN, ESTERHÁZY ETYEKI KÚRIA, ESTERHÁZY WEINGUT, V-PEARL KFT.

 

Lejegyezte:

Takács József

 

A charter képeire kattintva kinyílik a nagyméretű, lapozható képgaléria! Fotó: Takács József