Gryllus Vilmos a klubban

posted in: Előadások | 0
Gryllus-Vilmos
Gryllus Vilmos, Kossuth díjas előadóművész, zenész

Előadó: Gryllus Vilmos, Kossuth díjas előadóművész, zenész

Időpont: 2016. 11. 29. 19.00

“Mai előadónk Gryllus Vilmos Kossuth díjas előadóművész, zenész a Kaláka együttes tagja. A Műegyetemen statikus diplomát szerzett. Napra pontosan, 47 éve kezdtek el verseket megzenésíteni. Megrendelésre is dolgoztak.

Első külföldi útjuk Kelet-Berlinbe vezetett. 1971-ben Moszkvában is nagy sikert arattak. Pál Apostol levelei alapján több CD-is kiadtak.170 kortársnak is adott ki lemezeket.Több CD-t adott ki mesekönyvvel együtt. Bibliai témában -Zsoltárlemezeket- készítettek. Csíkszeredában a Guttenberg kiadó 24 mai erdélyi költő “Kutyából szalonna” címmel adta ki a megzenésített verseket.

Weöres Sándor versei hosszú ideje a gyerekek kedvencévé vált nemzedékeken át. A Kaláka együttes rendszeresen szerepel a Diósgyőri várban és Kapolcson is évente nagy sikert aratnak a “Kaláka versudvarban”. A Miskolci Filharmonikusokkal együtt is fellépett a Kaláka együttes, a zenét Samu fia hangszerelte.

A belvárosban, a Deák tér 4-ben megújult a Kaláka zenebolt. Itt CD-ket, mesekönyveket Kaláka feliratú tárgyakat, relikviákat  lehet megvásárolni. Vilmos szereti a fiatalokat. “Sok a tehetség közöttük! Semmivel sem rosszabbak mint mi voltunk!”- mondta.”

(Részlet a 2016.12.04.-i jegyzőkönyvből)

 

A képekre kattintva kinyílik a nagyméretű, lapozható képgaléria!