Első Rotary Nemzetközi Vízilabda Torna

posted in: Események, Itt jártunk | 0

Elindult az Első Rotary Nemzetközi Vízilabda Torna (videó)

Első Rotary Nemzetközi Vízilabda Torna2018. május 26.-án, a Kalap utca 3. alatt különleges eseményre került sor. Nem kutyatár nyílott, HANEM: megalakult az IWFR International Water Polo Fellowship of Rotarians és létrejött az Első Rotary Nemzetközi Vízilabda Torna rendezvény.

Az öltet Kolozsvári Róbert alkormányzó agyából pattant ki, aki fia pólózása óta maga is lelkes amatőr vízilabdássá vált.

Robi jól tudta, hogy – magyarok lévén – a Rotaryn belül számos további játékosra számíthat. Hiszen a sárga labdát kergették/kergetik még rajta kívül. Mindjárt kormányzónk Mészáros Zoltán, majd a past governor Kercsmár András, elnökök mint Újváy Zoltán (RC Budapest-Duna), és jómagam (RC Budapest-Sasad), továbbá Ivanics Gábor, Havasi Máté, és sokan mások. Horvát, szlovén, macedón, olasz és görög rotaristák is csatlakoztak a Fellowshiphez. Néhányan közülük részt is vettek a tornán.

Robi 4 csapatot szervezett – mondjuk meg: nagyszerűen. Ezek a Rotary All Stars, a Rotary Friends, Rotary World Stars, és a BSC Kling, ami a többszörös volt bajnok női válogatottat takarja. (Ehhez jöttek még “külsős” lelkes résztvevők, köztük nagy nevekkel, mint Gór-Nagy Miklós, vagy Bisztricsányi Dávid kapus, valamint az OSC, és a Sunday Boys néhány játékosa.)

A válogatás – mondom – annyira jól sikerült, hogy a mezőny kiegyenlített volt. Az eredmények annyira döntetlen közeliek voltak, hogy a két legjobb csapat a hosszabbításban sem bírt egymással. A büntetők döntöttek a Rotary Friends javára (de a Rotary All Stars derekasan állta a sarat!!!).

A kíváncsiaknak elárulhatom, hogy a várva-várt találkozás a női ellenféllel – számunkra – sajnos elmaradt. Ugyanis ők a vesztes ágon meccseltek, mi meg a győztessel csaptunk össze. (Bár – egyesek szerint – a női csapattal való küzdelem sem simogatásokból áll, ahogy ezt naivan elképzelnénk!…)

A tornát egy könnyű, közös levezetés (babgulyás, somlói, kacsasült, stb.) követte egy óbudai kocsmában. Koccintottunk és megszületett az IWFR (International Waterpolo Fellowship of Rotarians)!

Éljen soká a kezdeményezés, Hajrá Rotarista Vízipólósok, Hajrá Rotary!

Linczényi Endre
elnök 2017/18,
RC Budapest-Sasad

Ui.: a közeljövőben remélhetőleg a résztvevő országok is megrendezik a maguk IWFR tornáját, ahol ezüstbabéros csapatunk újra vízbe száll.

Lehet jönni szurkolni Siracusába, vagy Athénba – majd szólunk!

Videó