Tavaszi kirándulás Bécsbe

posted in: Itt jártunk | 0

Márciusban német testvérklubunk az RC Dresden-Canaletto meghívására közös Tavaszi kirándulás Bécsbe című programon voltunk velük Bécsben. Szerencsénkre csodálatos időjárást, igazi tavaszt fogtunk ki: fényes napsütés és városnézéshez ideális hőmérséklet volt.

Sokan jártunk már az osztrák fővárosban, de ezúttal néhány új oldaláról is megismerhettük. Körbeutaztunk a bécsi Körutat, a Ring-et körbejáró városnéző villamoson. A szervezők jóvoltából meglátogathattuk az Igazságügyi Palotát, ahol a Legfelsőbb Bíróság működik. A helyi Rotary-s ismerősökkel együtt szervezett látogatáson nem csak a gyönyörű épületet, annak tetejéről a bécsi kilátást, hanem a Bíróság működését is megismerhettük.

Másnap szakavatott, helyi történész vezetők két csoportban vittek végig minket a Kapucinus Kripta és a volt Császári Könyvtár termein és mutatták be a Stephansdom történetét. Délután – nekünk magyarul is – vezetéssel néztük meg a Belvedere nevű palotát, Klimt és Schiele festményeit. Két esténket remek vacsorával és beszélgetéssel is megkoronáztuk. Jó volt német barátainkkal újra találkozni.

A harmadik napon a Sasad Klub résztvevői Fraknó várát és benne az Esterházy gyűjteményt és Kincstárat nézték meg. Köszönet a nagyszerű vezetés megszervezéséért Ottrubay Ágnesnek.

Nagyszerű élmény volt a három napon együtt lenni, szép dolgokat látni, sokat tanulni és a csodálatos időjárás mellett egymás társaságát is élvezni.

Az útról készült film az alábbiakban látható:

 

(Szöveg és film: Thaler György)