Összefogás gasztronómiával

posted in: Támogatások | 0

A Rotary Club Budapest-Sasad is csatlakozott a Fogjunkössze.hu kezdeményezéshez, amelynek keretében az Országos Mentőszolgálat Diszpécser központjában dolgozók számára biztosított ízletes falatokat.

Díjazzuk a hősöket – ezt a jelmondatot tűzte zászlajára a Dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója és a Magyar Kórházszövetség elnöke által elindított Fogjunkössze.hu kezdeményezés. Amelynek célja, az egészségügyben dolgozók támogatása a különböző felajánlások koordinálásával. A kezdeményezéshez az RC Budapest-Sasad úgy csatlakozott, hogy a nemes célt kiterjesztve, az egészségügyi dolgozók mellett régi partnerét, a “békeidőben” a klub ülések helyszínét és gasztronómiai hátterét biztosító, a Covid miatt bezárásra kényszerült Benczúr Hotelt is támogatta.

Az ötlet megvalósításakor az volt a kiindulópont, hogy mivel az Országos Mentőszolgálatnál dolgozó, a Covid helyzetben erőn felül teljesítő diszpécserek munkájára talán kevesebb reflektorfény vetül, az RC Budapest-Sasad számukra szerez örömöt a támogatással. Az OMSZ-szel történ egyeztetés után végül így vált lehetővé, hogy a betegek sürgősségi ellátását koornináló diszpécserközpont munkatársai megkaphatták azokat az ebédidőben kiszállított ízletes fogásokat – három alkalommal összesen 150 ebédet -, amelyeket az RC Budapest-Sasad által biztosított támogatási keretből, a Benczúr Hotel éttermének személyzete készített számukra, nagy odaadással.

érsek m.z.