A Magyar konyha napja Délvidéken

posted in: Itt jártunk | 0

A Magyar konyha napja Délvidéken című programon október 6-8 között a Rotary Club Budapest-Sasad tagjai vettek részt hozzátartozókkal, barátokkal.

1. nap: Délvidéki ízelítő

Indulás a reggeli órákban Budapestről. Röszkei határátkelés után Péterváradra meglátogatása. Séta a várban, majd továbbutazás Belgrádba.
Itt felkerestük a nándorfehérvári várat, megemlékeztünk az 1456. évi diadalról (lásd alul az animációt). Estefelé érkezés Székelykevére, az Al-dunai székelyek legmagyarabb településére.

2. nap: Gasztro-program várakkal

A Magyar Konyha Napjának ünnepélyes megnyitója, kultúrműsor a falu színpadán. Séta, tekergés a füstölgő üstök alkotta utcákban, zene, tánc, kóstolgatás, kortyolgatás, kora délutántól étkezés az egyéni ízlés választotta kondéroknál. Délután kirándulás a szendrői várba, majd a kevevári „várba” a Duna makettjéhez. Ismertető előadás a Duna zuhatagi szakaszáról.

3. nap: Krassó-Szörény szépségei

Korai reggeli után indulás a Duna mentén, a Delibláti homokpuszta déli részén. Barátságos dombor-erdős vidéken haladva jutottunk el Fehértemplom városába, majd határátkelés Romániába. Utazás Oravicabányára. Itt vonatra száltunk, hogy egy páratlanul szép erdei vasutazással, alagutakon, viaduktokon át, az alig ismert, ám csodaszép
és vadregényes Krassó-Szörényi-érchegységben eljussunk Stájerlakaninára. Visszaszállva autóbuszunkra utazás Temesvárra. Rövid séta és szabadprogram egykori fővárosunkban. Érkezés Budapestre késő este, némi szerelés és buszcsere után.

 

Az oldalba ágyazott videó lejátszása a képre kattintással történik!

A nagyfelbontású változat és a letöltés, a jobb felső sarokban található nyílra kattintással, új ablakban érhető el.

 

A Nándorfehérvári Diadal 1456 (animáció)