Hagyományos jótékonysági estünk a Bazilikában

Kedves Barátaim!

A hétfői koncerttel utolsó idei nagyrendezvényünk is lezajlott: igaz = méltó csattanójaként a Rotary évnek.

Bár számomra is nagy élmény volt életemben először prédikálni a Szent István Bazilikában, és kormányzónk jelenléte, valamint frappáns, kerek, meggyőző előadása a Rotaryról is telitalálat volt, a koronát az eseményre mégis az tette fel, hogy a megszokottan magas színvonalú, és ihletett orgonajáték mellett egy csodálatosan hajlékony női énekhang – Schnöller Szabináé is felcsendült!

A falakat is megzengető orgonahang áradatban mint kismadár reppent fel a finom, vékony hang, hogy azután kibontakozva felíveljen bejárva az aranyló kupolát, és diadalmas szépségében kibontakozva töltse be a hatalmas teret!

Így járatta be velünk ennek a csodálatos hangnak a gazdája az imádságos, lélekrezdítő finomságtól a csillogóan kiteljesedő fortissimóig a kivételes hangskálája, és technikája minden káprázatát!

Köszönjük kedves Szabina ezt a feledhetetlen élményt, ahogy köszönjük az immár Barátunknak tekinthető Virágh András Gábornak a nagyszerű interpretációkat és az odaadó = együttrezdülő kíséretet, Kormányzó Úrnak a jelenlétet, és kedves szavait, Serényi Ivánnak, Magdinak, Imrének, és Minden további segítőnek a közreműködést.

Szép, emlékezetes este volt, “mert megérdemeltük”!…

Viszontlátásra a szombati átadó ünnepségen!

 

Barátsággal,
Endre

 

A képekre kattintva kinyílik a nagyméretű, lapozható képgaléria! Fotó: Bartos Gyula