25 éves Charter a Várban

posted in: Események | 0
A Rotary Club Budapest-Sasad 25 éves Charter ünnepségére május  a Várban.
A Rotary Club Budapest-Sasad 25 éves Charter ünnepségére május  a Várban.

25 éves Charter ünnepség a Szent György Fogadóban

A Rotary Club Budapest-Sasad 25 éves Charter ünnepségére május 20.-án került sor Várbeli székhelyünkön, a Szent György Fogadóban.

Délelőtt találkozót szerveztünk régi klubtagjainkkal a közös emlékek felidézésére, amit a kisteremben folyamatos vetítéssel egészítettünk ki klubtörténeti videókból és fényképekből. Sokan alig ismertek magukra a képeken.

A 25 éves Charter ünnepség elején elnökünk, Jámbor Árpád üdvözölte a szép számmal megjelent vendégeket, majd Kormányzónk, Pénzes Ilona mondott köszöntőt.

A Klub 25 éves tevékenységéról Linczényi Endre Alapító tagunk tartott vetítettképes összesítést, Kercsmár András kiegészítésével.

Az általunk alapított klubok közül a RC Dunaharaszti, a RC Budapest-Center, a RC Kecskemét és az RC Budapest-Tabán képviselői mondtak köszöntőt.

A társklubok közül az Inner Wheel, a RC Dresden-Canaletto és a nagyszámú résztvevővel érkezett RC Reggio Emilia képviselői adták át ajándékaikat és klubuk jókívánságait, majd a vendégklubok köszöntői következtek.

Külön programként szerepelt a pándi Nemadomfel Ház jövőbeli District Grant pályázati programjának figyelemfelkeltő ismertetése.

A továbbiakban erkölcsi elismerések, a klub által újonnan alapított Bitt Helmut Érdemérem és Paul Harris Díjak átadására került sor.

Az elnöki év szimbolikus lezárásaként ezévi elnökünk Jámbor Árpád átadta az elnöki láncot Linczényi Endrének, következő elnökünknek.

A protokolláris esemény után Ducza Nóra énekművész adott elő magyar, olasz és német zeneművekből, Hegedüs Göncz Katalin kiséretében.

A műsor végeztével koccintás, majd ebéd a Szent György Fogadó udvarán, a kertben.

Délután ünnepélyesen újra kitábláztuk 1995-ben felavatott Emlékkövünket a Tabánban, 3 fa ültetésével összekötve. Az eseményt a Dohnányi zenekar hölgyszólistáiból álló MYNK kamarazenekar műsora koronázta meg a Várral szemben.

A nap programját az immáron hagyománnyá vált jótékonysági orgonakoncertünk zárta a Szent István Bazilikában, Virágh András Gábor orgonaművész játékával.

 

A képekre kattintva kinyílik a nagyméretű, lapozható képgaléria! Fotó: Tari Jenő, Ladányi Marika, Kerekes János, Thaler György, Takács József